İyi Parti ve CHP arasında kriz var iddiası! Selvi tek tek anlattı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yazdığı köşe yazısında İyi Parti ile CHP arasında kriz olduğunu öne sürdü..

İyi Parti ve CHP arasında kriz var iddiası! Selvi tek tek anlattı
Yayınlanma Tarihi : 30 Kasım 2021 18:09

CHP ve İyi Parti tarafından kurulan Millet İttifakındaki yükseliş devam ederken AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi köşe yazısında İyi Parti ile CHP arasında kriz olduğunu öne sürdü.

Selvi, bugünkü köşe yazısında İyi Parti kulislerinde, "CHP, kendini aile büyüğü gibi görmeye başladı. Bir karar alıyor, diğerlerinin ona uymasını istiyor. ‘Bir CHP var bir de diğerleri’ gibi hareket ediyor. Bu yaklaşım doğru değil. Biz diğerleri değiliz. Biz seçimlerden birinci parti olarak çıkmaya çalışan bir partiyiz. CHP’nin bize diğerleri gibi muamele etmesine izin vermemeliyiz" diye konuşulduğunu aktardı.

Selvi, İyi Parti'de ayrıca “CHP, Millet İttifakı adına açıklama yapma ve politika belirleme yetkisini kendinde görüyor. Sanki bir yanda AK Parti var, diğer yanda CHP var. CHP kendi dışındaki muhalefet partilerine diğerleri muamelesi yapıyor. Biz diğerleri değil, İYİ Parti’yiz. Seçimlerden başarılı olarak çıkmayı hedeflemiş bir partiyiz. Kendimize diğerleri muamelesi yapılmasına izin veremeyiz” diye konuşulduğunu söyledi.

SELVİ'YE İYİ PARTİ CEPHESİNDEN YANIT

Abdulkadir Selvi'nin iddiaları hakkında çok sayıda İyi Partili ise CHP ile aralarında herhangi bir kriz olmadığını belirterek yanıt verdiler.

ANKETLER PANİKLETMİŞ

CHP kulislerinde ise Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısına yönelik anlaşılan anketler panikletmiş yorumları yapıldı. Abdulkadir Selvi'nin yazısına tepki gösteren CHP'liler Millet ittifakını bölmeye çalışıyorlar. Ancak bunu başaramayacaklar diyerek tepki gösterdiler.

MİLLET İTTİFAKI ÖNDE

Öte yandan yapılan çok sayıda ankette CHP ve İyi Parti tarafından kurulan Millet İttifakı'nın AKP ile MHP tarafından kurulan Cumhur ittifakına fark attığı görülüyor.

GELECEK VE DEVA PARTİLERİ'DE KATILABİLİR

Seçim döneminde Millet İttifakına yeni partilerin katılabileceği konuşulurken bu partiler arasında Gelecek Partisi ve Deva Partisi'nin yer aldığı öne sürülüyor.

Son olarak Haydar Baş tarafından kurulan Bağımsız Türkiye Partisi'nin de Millet İttifakına katılacağı açıklanmıştı..

İlgili Haberler