Hesaplama yeniden değişti! Emeklilere hem ikramiye hem de seyyanen zam

SGK uzmanı hem bayram ikramiyelerinde hem de seyyanen zam konusunda açıklamalarda bulundu. Ali Tezel, emeklileri sevindiren müjdeyi duyurdu

Hesaplama yeniden değişti! Emeklilere hem ikramiye hem de seyyanen zam
Yayınlanma Tarihi : 05 Şubat 2024 01:00

Geçim sıkıntısı yaşayan emeklileri sevindiren yeni düzenleme. Milyonlarca emeklinin maaşlarına iyileştirilmeye gidilerek yüzde 49,25 olarak revize edilmişti. Fakat yapılan düzenlemede en düşük emekli aylığı 10 bin TL’de kaldı.

Kamusonhaber.com.tr sitesinde aktarılan habere göre; Emekli maaşlarının açlık sınırı olan 15 bin TL’nin altında kalması ise emekliler tarafından tepki çekti. Bu neticede emekliler, maaşlarına bir seyyanen zam yapılmasını istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ ilan etmesi sonrası seyyanen zam verilebilir mi? sorusu araştırılmaya başlandı.

ALİ TEZEL YENİ ZAM MÜJDESİNİ DUYURDU

SGK Uzmanı Ali Tezel, ise hem bayram ikramiyelerinde hem de seyyanen zam konusunda tarih ve rakam vererek açıkladı.

Ali Tezel, hükümetin yüzde 49,25 maaş zammı ile hikayenin bitmeyeceğinin altını çizdi. Tezel emekli maaşlarına bir seyyanen zam kesinlikle yapılacağını belirtirken, “Tüm SSK Bağkur ve memur emeklilerine seyyanen en az 4 bin TL, 7 bin TL ve 8 bin TL olmak kaydıyla Mart ayında bir fark verileceği kulislerde konuşuluyor. Tüm memurlara seyyanen bir zam yapılmasında fayda var. 31 Mart seçimlerinden önce de ceplerine girmesi gerekir.” dedi.

EMEKLİYE ÖDENECEK İKRAMİYE NE KADAR OLACAK?

Tezel, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda bir zammındaki rakamın 2 bin TL’den 5 bin TL’ye çıkarılacağını belirtirken, “Ama 5 bin TL’de yeterli olmaz. Bir ramazan bayramı için bir de kurban bayramı için en az asgari ücret kadar 17 bin TL olması gerekir. Çünkü emeklinin dayanacak gücü kalmadı.” ifadelerini kullandı.