AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan istifa açıklaması...

Abdülhamit Gül'ün istifasına ilişkin Numan Kurtulmuş ilk kez konuştu..

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan  istifa açıklaması...
Yayınlanma Tarihi : 01 Şubat 2022 17:40

Türkiye gündemi oldukça yoğun. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül istifa etti. Abdülhamit Gül'ün istifası Numan Kurtulmuş için büyük önem taşıyor.

Has Parti'de Numan Kurtulmuş ve Abdülhamit Gül yol arkadaşıydı.

Has Parti'yi kapatarak her ikisi de AK PARTİ'ye katılmışlardı.

Bu yüzden Abdülhamit Gül'ün istifasına Numan Kurtulmuş'un ne diyeceği merak ediliyordu. Numan Kurtulmuş günler sonra açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Abdülhamit Gül'ün istifa kararının kendisiyle ilişkilendirilmesine kesin bir dille karşı çıktı.


Konuyla ilgili Hürriyet gazetesinde Hande Fırat'a değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, Gül'ün istifa kararıyla ilgili "Abdulhamit Gül uzun yıllar siyaset yaptığım çok değerli bir arkadaşım. 15 Temmuz sonrası süreçte yargıdaki yanlışlarla ilgili ciddi mücadele yürüttü. Ayrıca insan hakları eylem planı, yeni anayasa çalışmaları ve demokratik adımlar konusunda da ciddi çalışmaları oldu. Abdulhamit Gül nasıl bir istikamette idiyse, Bekir Bozdağ da aynı istikamet ve fikriyatta olduğuna güvendiğim değerli bir arkadaşımdır" dedi.

Gül'ün istifa kararının kendisiyle ilişkilendirilmesine kesin bir dille karşı çıkan Kurtulmuş, "Son derece haksız, yanlış, art niyetli bir yorum. Katılmam mümkün değil. Sürece nasıl gelindi, bilmiyorum. Bakanların kimler olacağı konusu Cumhurbaşkanı'nın takdiridir" şeklinde konuştu.

KURTULMUŞ İSTİFA ETMEYECEK

Öte yandan Basında Numan Kurtulmuş'un da istifa edeceğine yönelik bazı iddialar yer alsa da Numan Kurtulmuş'un bu açıklamasından da anlaşılacağı üzere herhangi bir istifa söz konusu değil.

Abdülhamit Gül'e yeni bir görevlendirme yapılıp yapılmayacağı ise henüz bilinmiyor.