Kur korumalı TL mevduat sistemine yatırılan para belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, canlı yayında kur korumalı TL mevduatı sistemine yatırılan para miktarını resmen açıkladı. Açıklanan rakam piyasaları hareketlendirdi..

Kur korumalı TL mevduat sistemine yatırılan para belli oldu
Yayınlanma Tarihi : 24 Aralık 2021 19:16

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, canlı yayında kur korumalı TL mevduatı sistemine yatırılan para miktarını açıkladı.

Doların hızla yükselmesiyle piyasalarda deprem etkisi oluşmuştu. Bu duruma karşın hükümet yeni bir hamle yapmıştı.

1970'li yıllarda uygulanan bir sistem yeniden revize edilerek faaliyete sokuldu. Bu durumun ilan edilmesiyle birlikte son 1 aydır hızla yükselen dolar kuru hızla erime sürecine gitti.

Türk lirası hızla değer kazanırken vatandaşlar ise yeni sisteme akın etmeye başladı. Vatandaşlar ve ekonomistler yeni sisteme yönelik ilgiyi yakından takip ediyor. Herkesin merak ettiği bir detay ise bu kur korumalı TL mevduatı sistemine ne kadar para yatırıldığıydı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati katıldığı NTV canlı yayınında yatırılan miktarı açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in konuğu olduğu canlı yayında Döviz alan bireylerle satan bireyler arasında büyük uçurum oluştuğunu belirtti.

Bakan Nebati, "Sabahki tutar 10 milyar TL'ydi, öğleden sonra bu tutar katlanarak gidiyor. Kur korumalı mevduata geçiş sabah 10 milyar TL'ydi." açıklamasında bulundu..

Derlenen Kaynak: Gerçek Gündem