Patates kızartması nasıl yapılmalı? Aşçıların tekniğiyle yağ çekmeden kızartma yapımı

Patates kızartması herkesin beğenerek yediği lezzetli bir atıştırmalık. Ancak patates kızartırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Bunlardan biri de elbette fazla yağ çekmemesi! İşte patates kızartmanızın fazla yağ çekmesi için tüyolar...

Patates kızartması 7'den 70'e herkesin beğenerek yediği bir atıştırmalıktır. Genelde ketçap ve mayonezle servis edilen patates kızartması, köftenin de hamburgerin de pizzanın da hatta makarnanın da yanında afiyetle yenilir. Her ne kadar ünlü aşçıların tarifleri meşhur olsa da en lezzetli ve doyurucu patates kızartması anne kızartmasıdır.

Patates kızartması her ne kadar basit ve pratik bir yiyecek gibi görünse de her yemekte olduğu gibi onunda püf noktaları var. Doğru patates ve yağ seçiminden yağın sıcaklık derecesine kadar... Ama en önemli püf noktası ise patates kızartmasının yağ çekmemesi!

Yemek.com'da yer alan bir içeriğe göre, patates kızartması yaparken yağ çekmemesi için uygulayacağınız adımlar;

PATATES KIZARTMASI NEDEN YAĞ ÇEKER

Patates kızartırken nişasta oranı çok yüksek patatesler seçtiğimizde ya da bozulmuş patatesleri kullandığımızda ne yazık ki yağ çekme riskleri artıyor. Bu nedenle patateslerinizin taze, yeşillenmemiş patateslerden olduğundan mutlaka emin olun.

PATATES KIZARTIRKEN YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

*Eğer fast food restoranlarda yediğiniz kadar iyi kızartmalar yapmak istiyorsanız Afyon patatesi tercih edin. Nişasta oranları daha düşük olduğu için daha az yağ çekiyorlar.

*Patateslerinizin soğuk değil, oda sıcaklığında patatesler de olması da şart.

*Patateslerin aynı büyüklükte kesilmeleri de yağ çekmelerine engel oluyor.

*Kesilmiş patateslerinizi bol tuzlu suyun içerisinde de bekletmek oldukça önemli. Bu sayede kızarırken nişasta bırakmayacaklar ve lezzetlerini koruyacaklardır.

*Patateslerinizi sudan çıkardıktan sonra kağıt havlu ya da temiz bir bez yardımıyla güzelce kurulayın. Islak bir şekilde yağın içerisine atarsanız yağ çeker ve çıtır çıtır olmaz.

PATATES KIZARTIKEN KULLANACAĞINIZ YAĞA DİKKAT EDİN

Kızartma yaparken yağ seçiminize özellikle önem gösterin. Ayçiçek yağı, mısır özü gibi yağlar ısıya diğer yağlar kadar dayanıklı değillerdir. Kızartma yaparken ısıya en dayanıklı yağlardan biri olan zeytinyağını kullanmanızı öneririz. Zeytinyağı hem daha az yağ çekmesini hem de lezzetinin çok daha hafif olmasını sağlayacaktır.

Kaynak: yemek.com

YEMEK TARİFLERİ Haberleri