İki yıl geri ödemesiz ve faizsiz 100 Bin TL kredi! Başvurular 10 Ağustos'a kadar yapılmalı

KOSGEB hem vatandaşları hem de işletmecilere personel yardımında bulunmak amacıyla ‘Hızlı Destek Programı’nın dördüncü fazını devreye aldığını duyurdu. 100 Bin TL'lik krediyle ilgili bilgiler de belli oldu

KOSGEB tarafından yeni kredi paketi duyurusu yapıldı. 100 bin tl destek sağlanacak.

KOSGEB tarafından yapılan duyuruda destek ödemesine ilişkin şartlar da belli oldu. Yapılan açıklamada söz konusu krediden kimlerin yararlanacağı açıklandı.

İşte o açıklama

DESTEK ÖDEMESİ ALMA ŞARTLARI:

- KOSGEB Veritabanında kayıtlı, bilgileri güncel ve faal olma şartı: MKİ; KOSGEB Veritabanına kayıtlı ve KOBİ Beyannamesi güncel, program kapsamındaki sektörlerde faal olan bir işletme olmalıdır.

- Program başvurusu yapılmış ve geçici onay almış olma şartı: MKİ; www.kosgeb.gov.tr adresinde yayınlanan Başvuru ve Uygulama İşlemleri Takvimindeki süre içinde KOBİ Bilgi Sistemi (KBS) üzerinden online olarak Program Başvuru Formunu ve Destek Taahhütnamesini doldurmalı / onaylamalıdır. Bütçe imkanları dahilinde başvuru sırasına göre başvurulara KOSGEB tarafından geçici onay verilecek ve KBS üzerinden geçici onay bildirimi yapılacaktır.

- Şartlara uygun yeni personeli istihdam etmiş ve ödeme talebi başvurusu yapmış olma şartı: KBS üzerinden geçici onay bildirimi alan MKİ; aynı takvimde belirtilen son tarihe kadar şartlara uygun personeli istihdam etmeli ve KBS üzerinden online olarak Ödeme Talep Formu doldurmalı / onaylamalıdır. Kesin başvuru ve destek ödeme onayı, başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması, şartlara uygun personelin istihdam edilmesi ve MKİ’nin yasal sınırların üzerinde vadesi geçmiş ve tecil / taksitlendirme yapılmamış vergi – SGK borcu olmaması şartıyla verilecektir. MKİ’lerin ödeme talebi başvuru sırasına göre, bütçenin yeterli olduğu sayıdaki işletmenin kesin onayı verilecektir.

İstihdam taahhütlerinin kontrolünde SGK kayıtları esas alınacaktır.

DESTEK TUTARLARI DA BELLİ OLDU

Ölçeğe göre asgari ve azami destek tutarları*

Mikro (en fazla 2 personel)

Küçük (en fazla 5 personel)

100.000 TL** / personel

100.000 TL (min.)

220.000 TL (maks.)

100.000 TL (min.)

550.000 TL (maks.)

EKONOMİ Haberleri