WhatsApp’a yeni özellik! Yasal olarak herkes yapmak zorunda

META çatısı altındaki WhatsApp’a yeni bir özellik geldi. Yasal isim zorunluluğu kimleri kapsayacak belli oldu

WhatsApp’a yeni özellik! Yasal olarak herkes yapmak zorunda
Yayınlanma Tarihi : 13 Mayıs 2022 16:44

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunan mobil uygulama devi WhatsApp’a bazı yeni eklentiler geldi. WhatsApp’a eklenen son eklentiden yararlanmak için bazı zorunluluklar bulunuyor.

shiftdelete.net sitesinden Faruk Doğan imzalı yayımlanan haberde; WhatsApp’a gelen isim zorunluluğu hakkındaki detaylara da yer verildi

Hindistan Ulusal Ödemeler Kurumu (NPCI) tarafından çevrimiçi ödeme işlemlerinde dolandırıcılığın önlenmesine ilişkin yapılan düzenlemeler kapsamında, WhatsApp artık Birleşik Ödemeler Arayüzü (UPI) sistemi kullanarak para alışverişi yapan kullanıcılara yasal isim belirleme zorunluluğu getirdiğini duyurdu.

WhatsApp artık platformda UPI tabanlı ödemelerin yapılabilmesi için kullanıcılardan yasal adlarını isteyecek. Paranın gönderileceği kişinin de göreceği bu adın, banka hesabında kayıtlı olan bilgiyle aynı olması zorunlu olacak.

Şimdiye kadar, WhatsApp kullanıcıları gönderici adını 25 karaktere kadar, emoji içerebilecek şekilde kendileri belirleyebiliyordu.

Söz konusu uygulama şimdilik sadece belirli ülkelerde kullanılıyor yakında dünya genelindeki WhatsApp kullanıcılarının da bu servisten yararlanabileceği konuşuluyor