WhatsApp, Signal, Telegram tüm yazışmaları okuyor!

WhatsApp, Signal, Telegram hakkında ortalığı karıştıracak bir iddia ortaya atıldı.

WhatsApp, Signal, Telegram tüm yazışmaları okuyor!
Yayınlanma Tarihi : 01 Aralık 2021 15:43

Güvenlik konusunda ortalığı karıştıracak şaşırtıcı bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre WhatsApp, Signal, Telegram tüm yazışmalarımızı okuyor.

Yeni Akit tarafından yayınlanan bir haberde ABD medyasında yer alan şok edici iddiaya yer verildi. WhatsApp, Signal, Telegram mesajlarımızı okuyor başlığıyla sunulan haber deprem etkisi yaratırken konuyla ilgili WhatsApp yönetimi ise dikkat çeken bir mesaj yayınladı.

ABD merkezli dergi Rolling Stone, FBI'ın WhatsApp, Telegram, WeChat ve iMessage gibi platformlardaki şahsi yazışmaları okuyabildiğini iddia etti.

WhatsApp iddialara yanıt verdi.

Konuyla ilgili WhatsApp bir açıklama yayınladı. “WhatsApp üzerindeki bütün mesajlaşmalar uçtan uca şifrelidir ve mesajlar güvendedir. Güvenlik güçlerinden gelen talepleri dikkatlice inceleyip ona göre harekete geçiyoruz” diyen WhatsApp yetkilileri söz konusu iddiaları ise yalanlamadı..

TALEPLERİ İNCELEYİP MESAJLARI VERİYORLAR

WhatsApp tarafından iddialara yönelik yapılan açıklama WhatsApp'ın güvenlik güçlerinden gelen talepleri inceleyerek WhatsApp mesajlarını teslim ettiği gerçeğini ortaya çıkardı!

GÜVENDE OLMADIĞIMIZI BİLİYORDUK

Öte yandan basında yer alan bu iddialar sonrası çok sayıda WhatsApp kullanıcısı hiç şaşırmadıklarını belirterek zaten güvende olmadığımızı biliyorduk yorumunda bulundular.