WhatsApp aramaları artık çok daha kolay olacak! Son özellik çoktan sevildi bile

WhatsApp platformu peş peşe yenilikleri devreye alıyor. Son özellik aramayı kolaylaştıran bir özellik olma niteliğinde..

WhatsApp aramaları artık çok daha kolay olacak! Son özellik çoktan sevildi bile
Yayınlanma Tarihi : 25 Şubat 2022 21:43

WhatsApp platformu günümüzde en çok kullanılan uygulamalardan biri. Bugüne dek WhatsApp platformu ses getirecek özelliklere imza atmaya devam ediyor.

Kurulduğu gün itibariyle ilgi çeken WhatsApp zamanla yenilenerek daha çok kullanıcı odaklı bir hal aldı.

Masa üstünden ve telefonlardan kullanılan uygulama dünya genelinde milyarlarca kullanıcıya sahip.

Bir çok uygulama WhatsApp uygulamasının çok çok gerisinde.. WhatsApp kullanıcılar tarafından daha çok arama özelliği nedeniyle tercih ediliyor. WhatsApp son özelliğinde yine bir dizi kolaylıklar sağlayacak.

Uygulama üzerinden arama yapmak artık çok daha kolay olacakken yeni özellikle ilgili bilgilerde gelmeye başladı.

shiftdelete.net'dan Ramazan Erdinç'in haberine göre; Mesajlaşma platformu, kullanıcıların uygulama içi kullanımlarını kolaylaştırmak için bir dizi yeniliklere başvuruyor. Mesajlaşma özelliğinin bulunduğu birçok platformda genellikle “arama” düğmesi bulunuyor.

351.jpg

Aslında WhasApp’ta bunlardan birisi. Ancak platform, bu arama bölümünü özelleştirmek istiyor. WhatsApp, daha iyi bir deneyim için arama düğmesine uygulama içinde geniş bir yer verecek.

Arama kısa yolu, kişilerin bilgi sayfasında ve sohbetlerde bulunacak. Yeni arama mesajı kısayolu ile kullanıcılar, aramak istedikleri herhangi bir kelime veya cümleyi bu arayüz ile arayabilecekler.

Bu arama sonucunda oluşan liste, kişilerin bilgilerinden mesajlaşma içeriklerine kadar birçok sonuç barındıracak. Özellik, WABetaInfo’daki kişiler tarafından tespit edildi.

Arama kısayolu, şimdilik bazı Beta kullanıcıları tarafından test ediliyor. WhatsApp’ın 2.22.6.3 sürümünde bulunan özellik, henüz test aşamasında.

Test edilen özellik, kişisel sayfa ve sohbetlerin sağ üst köşedeki üç noktalı menüye “ara” butonu olarak yerleştirilmiş durumda. Bu özelliğin ne zaman küresel sürüme geleceği şimdiden merak konusu.

Öte yandan uygulama üzerinde önümüzdeki günlerde bazı değişiklikler daha yaşanması bekleniyor. Ara yüz ve arka tabanda da bazı değişiklikler bekleniyor.