Tansu Çiller hakkında flaş iddia! ekonominin dümeni bende dediği iddia ediliyor

Siyasete döneceği iddia edilen Tansu Çiller hakkında çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Ancak iddia Çiller'e yakın kaynaklar tarafından doğrulanmadı

Tansu Çiller hakkında flaş iddia! ekonominin dümeni bende dediği iddia ediliyor
Yayınlanma Tarihi : 03 Haziran 2022 22:11

Muhalefet medyasında bugün eski Başbakan Tansu Çiller hakkında şaşırtıcı bir iddia gündeme getirildi. İddia öylesine büyüdü ki çok sayıda gazete ve haber sitesi de manşetlere çekti.

PEKİ İDDİA NEYDİ?

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Çiller'i sık sık ziyaret, Çiller'in ekonomi politikalarının arkasındaki isimlerden biri olduğunu söylediğini iddia eden bir köşe yazısı yazdı. Ahmet Takan'ın iddiaları bir anda gündeme oturdu.

ÇİLLER'E YAKIN KAYNAKLAR İDDİAYI DOĞRULAMADI

Öte yandan Ahmet Takan'ın yazısındaki iddialar Tansu Çiller'e yakın kaynaklar tarafından doğrulanmadı. Söz konusu iddia ise eski Başbakan Çiller tarafından da ciddiye alınmadı.

NEBATİ AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Ahmet Takan'ın yazısındaki iddialarla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bir açıklama yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak iddialara karşın sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmasına rağmen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin herhangi bir açıklama yapmadığı görüldü.

Ahmet Takan ne yazmıştı? Ahmet Takan'ın Korkusuz gazetesindeki yazısındaki ilgili bölüm şu şekildeydi.

Takan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Tekrar, aktif siyaset sahnesine dönmeye pek hevesli olan saray destekçisi Tansu Çiller, yakın çevresi ile sohbetlerinde şöyle diyormuş:

“Ekonomi konusunda dümenin arkasında ben varım. Maliye Bakanı Nureddin Nebati sık sık beni ziyaret ediyor ve fikirlerimi alıyor. Ankara’da ekonomi kurmaylarıyla yapılan toplantılara da katılıyorum.”

Dahası var!.. Bir ara, Tansu Çiller’in parti kurarak veya mevcut küçük partilerden birinin başına geçerek aktif siyasete soyunacağı konuşuluyordu. Hanımefendi, hevesinde hâlâ ısrarcıymış. Diyormuş ki; “Parti kurma fikrinde ısrarlıyım. Benim halkıma vereceklerim var.”

Kulis bilgisinin teyitli olduğunun altını kırmızı ile çizdikten sonra takdiri, sulu-kuru-gazlı-elektrikli ve bunlar gibi dünya üzerinde var olan her şeyden zamkolik hale gelen sayın ahalimize bırakıyorum!.."