Sivas Bağımsız Milletvekili Adayı Sadık Şimşek ilk açıklamasını yaptı! Herkese dönüş yapacağım

Sivas Bağımsız Milletvekili aday adaylığını açıklayan genç medya patronu Sadık Şimşek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sivas'ı ve Sivaslıları mecliste temsil etmek istediğini söyleyen Şimşek'in muhalefete yönelikte eleştirileri vardı.

Sivas Bağımsız Milletvekili Adayı Sadık Şimşek ilk açıklamasını yaptı! Herkese dönüş yapacağım
Yayınlanma Tarihi : 17 Ocak 2023 17:09

7 Yıldır Kuzey Makedonya'da yaşayan genç medya patronu Sadık Şimşek memleketi Sivas'tan bağımsız milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Kuzey Makedonya merkezli yerel ve uluslararası yayın kuruluşlarının bağlı olduğu bir medya şirketinin kurucusu olan Sadık Şimşek'in yaptığı açıklama şöyle oldu;

Türkiye oldukça kritik bir dönemden geçiyor. 7 yıldır yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'nin dört bir yanından gençler yurt dışına yerleşmek için bana ulaşıyor ve bilgi almak istiyorum. Özellikle memleketim Sivas'tan arayanların sayısı epey fazla.

screenshot-20230117-162921-gallery.jpg

Bu durum bende bir rahatsızlığa yol açtı. Muhalefete baktığım zaman Türkiye'nin gerçek sorunlarını konuşmak yerine şimdiden koltuk savaşına başlamış durumdalar.

İktidar kanadında ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan neredeyse tek başına mücadele ediyor. Sayın Cumhurbaşkanına gerçek sorunların ulaştırılmadığını düşünüyorum. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdim. Gençlerin yurt dışına gitmeye çalıştığı bir ortamda ülkeme dönüp ülkemde hizmet etmek istiyorum dedim. Ancak bu mektup sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmedi. Üç farklı adresten posta yoluyla ulaştırdığım bu mektubu onlarca AK Partili milletvekiline de ulaştırdım.

Hiç birinden herhangi bir dönüş olmadı. Olumlu olumsuz dahi olsa böylesine bir mektubun dikkate alınmaması gerçekten düşündürücü. Bir milletvekili vatandaşına dönüş yapmıyorsa o halde neden milletvekilliği görevinde bulunur ki diyerekten kendimde memleketim Sivas'tan bağımsız aday adayı olmaya karar verdim. Ben seçilirsem dönüş yapmadığım tek bir kişi dahi kalmayacak. İleride herhangi bir partinin çatısı altında siyaset yapar mıyım bilmiyorum.

Siyasete oldukça genç yaşlarda ilgi duymaya başladım. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim propagandasında bizzat Suşehri'nde gönüllü olarak görev aldım. Bilenler biliyor. Ama artık bende bir şeyler yapmak istiyorum. Sivaslıların İstanbul'a ve yurt dışına yerleşmesi Sivas'ı terk etmesi beni rahatsız ediyor. İstanbul'da yüz binlerce Sivaslının yaşaması gurur duyulacak bir şey değil aksine üzüntü duyacağımız bir şeydir.

Sivas'ın da Sivaslılarında Sivaslı gençlerinde haklarını mecliste savunmak için elimden ne gerekiyorsa yapacağım. Seçilmem durumunda da sadece memleketim değil tüm Türkiye'nin tanıdığı bir vekil olacağım.

Bugün sadece Sivas'ta değil diğer illerimizde ki vekillerin de adını pek duymuyoruz. 30 milletvekilinin adını ancak sayabiliriz ülke genelinde. Bu yüzden Sivas'ın haklarını savunacak hem genç hem de dinamik bir vekile ihtiyacı var.

7 yıldır Avrupa'da onlarca ülke onlarca şehir gördüm. Edindiğim bilgi ve birikimleri memleketimin yararına kullanmak için elimden ne gerekiyorsa yapacağım...