Rasim Gökakın Ukrayna Türklerini Unutmadı! Onları bir araya topladı

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş binlerce Türk vatandaşını da mağdur etti. Ukrayna'daki Türklerin sesi olan Rasim Gökakın başlattığı girişimle bir çok Türk'e yardımcı oldu.

Rasim Gökakın Ukrayna Türklerini Unutmadı! Onları bir araya topladı
Yayınlanma Tarihi : 01 Mart 2022 18:30

Ukrayna'da yaşanan savaş binlerce Türk vatandaşını mağdur etti. Ülkedeki çok sayıda Türk tahliye edilmeyi beklerken yaşadıkları dram içler acısı. Ukrayna'da yaşamakta olan Rasim Gökakın bu duruma sessiz kalmayarak oradaki Türkler'i bir arada topladı.

Ulusal Post'un haberine göre;

Rusya tarafından başlatılan savaş Ukrayna'da binlerce kişiyi mağdur etti. On binlerce kişi evini kaybetti. İşini kaybedenler oldu. Okumak için Ukrayna'da bulunan binlerce Türk öğrenci de mağdur oldu.

Rusya'nın başlattığı saldırılar 400 binden fazla kişinin Ukrayna'yı terk etmek zorunda kaldı. Ukrayna'da hala tahliye edilmeyi bekleyen Türkler var.

Rasim Gökakın'da onlardan biriydi. Kendisi dün itibariyle Türkiye'ye geri dönüş yaptı. Ancak Ukrayna'daki Türkler'i unutmadı.

Birbirleriyle iletişim kurabilsinler diye bir Telegram grubu oluşturdu. Ukrayna'daki Türklerin sesi oldu. Yüzlerce kişi bu grupta son yaşanan durumları paylaşırken aynı zamanda yaşadıkları sıkıntılara yer veriyorlar.

Rasim Gökakın amacının zor durumda kalan insanların birbiriyle daha hızlı iletişim kurmalarını sağlamak olduğunu belirtiyor.

Gruba katılmak için t.me/ukraynaturkleri tıklayın

Öte yandan Rasim Öztekin bu mesajını bir video mesaj yayınlayarak da duyurdu... O videoyu Ulusal Post Genel Yayın Yönetmeni Sadık Şimşek'te kişisel youtube kanalından yayınladı..