Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı Bırakıyor Yerine Vekil Atanacak

CHP'de muhalefetin adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasına yönelik büyük beklentinin olduğu ve hesapların da buna göre yapılacağı belirtiliyor

Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı Bırakıyor Yerine Vekil Atanacak
Yayınlanma Tarihi : 10 Haziran 2022 17:11

BBC Türkçe'de yayınlanan bir haber dikkat çekti. CHP genel merkezinden edindiği bilgileri aktaran BBC Türkçe'ye göre CHP'nin yol haritası belli oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlık rozetini çıkaracak ve yerine ise bir vekil atayacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Kılıçdaroğlu seçimi kazanırsa partideki görevinden de istifa edecek ve sonrasında partide de kurultay süreci başlayacak parti yeni genel başkanını seçecek.

Taban ise Mansur Yavaş konusunda ısrar ederken CHP yine tarihi bir hataya sürüklenmek için var gücüyle mücadele ediyor.

Bazı kaynaklar ise parti içindeki kişilerin Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurtulmak için onun adaylığına destek verir gibi yapıp seçimi kaybetmesi durumunda da sorumluluğu üstlenecek tek kişi olduğu için tekrar partinin başına geçmesine izin vermeyeceklerini belirtiyorlar.

CHP'deki koltuk kavgası AKP'ye bir seçimi daha kazandıracak görünüyor.

Peki Kılıçdaroğlu'nun yerine kim hazırlanıyor dersiniz?

CHP içerisinde 10 Aralık hareketi diye bir grup var.. O hareketin başında da Canan Kaftancıoğlu ve Oğuz Kaan Salıcı gibi isimler var..

Bugün anketlerdeki Mansur Yavaş gerçeğini görmelerine rağmen Kılıçdaroğlu'nu sahaya sürmelerinin iki nedeni var.

İlki Kılıçdaroğlu'ndan kurtulmak.. İkincisi ise CHP'yi ömür boyu marjinal bir partiye dönüştürerek muhalefette konumlandırmak..

SADIK ŞİMŞEK