Fatih Portakal istifası! İstifa nedeniyle ilgili açıklaması da olay oldu!

Gazeteci Fatih Portakal flaş bir açıklama yaptı! FOX TV ana haber sunuculuğundan istifasıyla ilgili ilk kez konuştu..

Fatih Portakal istifası! İstifa nedeniyle ilgili açıklaması da olay oldu!
Yayınlanma Tarihi : 07 Nisan 2023 02:54

10 yıla yakın bir süre Fatih Portakal, FOX TV ekranlarında yer aldı. Fatih Portakal kısa sürede FOX TV'nin vazgeçilmez ekran yüzü oldu.

Fatih Portakal öyle çok sevildi ki kısa sürede FOX TV seyircileri onu bağrına bastı. FOX TV denildiği zaman ilk akla Fatih Portakal geliyordu!

ŞAŞKINA ÇEVİREN İSTİFA

Fatih Portakal sonrasında beklenmedik bir şekilde istifa etmiş ve kanalla yollarını ayırmıştı. Deprem etkisi yaratan istifayla ilgili çok sayıda dedikodu gündeme geldi.

Ancak Fatih Portakal o dedikoduların tamamını boşa çıkardı.

Fatih Portakal yıllar sonra ilk kez o istifayla ilgili bilinmeyen detayları tek tek paylaştı. FOX TV yönetimi ise Fatih Portakal'ın açıklamalarına karşı açıklama yapmadı.

Peki Fatih Portakal ne dedi?

kapak-113459.jpg

Gazeteci Fatih Portakal, YouTube'da yayın yapan psikolog Gökhan Çınar'ın 'Katarsis' programına konuk oldu. Fox TV'den neden ayrıldığına ilişkin açıklama yapan Portakal, "Yılgınlıklar oldu, düşünsene koskoca ülkenin cumhurbaşkanı gidiyor meydanda 'Patlatırlar enseni' diyor" dedi.

Uzun bir aradan sonra Sözcü TV'yle anlaşarak geri dönen Portakal, İzmir'e yerleşmesine ilişkin, "Benim için her şey sağlık, giderken de öyleydi. Gitmek çok iyi geldi, 2.5 senedir doğaylayım mutluyum, son derece doğru bir karar verdim" dedi.

İSTİFAYA ZORLANDIĞI İDDİALARI...

İstifaya zorlandığına dair iddiaları yalanlayan Portakal, "Daha önce de bırakmıştım. Düşünsene haber sunuyorsun 1 saat sonra birisi seni arıyor, Cumhurbaşkanı senin hakkında konuştu bilgin olsun veya yayın yapıyorsun öğrenmişsin RTÜK'ten dosyan gidecekmiş... Yılgınlıklar oldu, düşünsene koskoca ülkenin cumhurbaşkanı gidiyor meydanda 'Patlatırlar enseni' diyor. Bunlar kolay şeyler mi? Cumhurbaşkanı kim ben kimim? Bunlar insanın içinde tortu bırakıyor" dedi.

"O ŞEKİLDE ÖLMEK İSTEMİYORUM..."

Portakal, uzun yıllar korumayla dolaştığını da açıklayarak, "Valilik korumasıyla geziyorum bunların hepsi üst üste geliyor. TL bu tarafta dursun ben gideceğim diyorsun. Ben babamın ölümünü gördüm o şekilde ölmek istemiyorum, stresten uzak huzurlu olmak istiyorum" dedi.

"SOSYAL DEMOKRAT BİR ADAMIM"

Sosyal yaşantısına ilişkin konuşan ünlü sunucu, "Sıkıcı, işten eve evden işe. Telefonla konuşurken bile korkuyorsun. Ulan başıma bir şey gelir mi diye düşünüyorsun, benim gibi adam devletten tabanca aldı. Ortamın gerildiği zamanlarda çantama alırım, belime takarım hiç kullanmadım ama buna gerek var mı? Ben sosyal demokrat bir adamım. Çok politize olduğumuz için yönetim zihniyetine karşıyım. Çünkü ben artık ideolojilerin tükendiğini düşünüyorum. Vicdanlı haber yapıyorum" ifadelerini kullandı.