Erdoğan yerine Soylu mu aday olacak? Bomba iddialar

Ankara kulislerinde şaşırtıcı iddialar dile getirilmeye başlandı

Erdoğan yerine Soylu mu aday olacak? Bomba iddialar
Yayınlanma Tarihi : 09 Nisan 2022 18:30

Ankara'da gündem olacak iddialar dolaşıyor. Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu henüz AK PARTİ'nin adayının belli olmadığını ve Erdoğan'ın adaylığını açıklamadığını öne sürdü.

Bu açıklama tuhaf bir iddiayı gündeme getirdi. Muhalefet kulislerinde Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı adayı olabileceği ve parlamenter sisteme geri dönülebileceği iddia ediliyor. Ancak bu iddialar AK PARTİ kulislerinde sert sözlerle hedef alındı. AK PARTİ ve MHP'nin ortak adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu açık bir dille duyuruldu. Seçimlerin 2023 yılında yapılacağına da ısrarla vurgu yapıldı. Muhalefet kulislerinde dolaşan iddiaların ise büyük bir yalan olduğu ifade ediliyor.

T24'e açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının, parlamenter demokrasiye geçiş mutabakat metnine imza atan altı parti liderinin oluşturduğu masa tarafından belirleneceğini, bu yönde ortak bir karar aldıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, adayın ne zaman açıklanacağı konusunda, "Henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylığını açıklamadı. Niye bize ısrarla soruluyor" dedi.

DUVAR