CHP'de Baykal Döneminin izleri Tamamen Siliniyor! Bir isim daha ihraç edildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Deniz Baykal döneminin izleri siliniyor. Mehmet Sevigen ihraç edildi.

CHP'de Baykal Döneminin izleri Tamamen Siliniyor! Bir isim daha ihraç edildi
Yayınlanma Tarihi : 29 Kasım 2021 18:05

CHP'de Muharrem İnce destekçileri tek tek partiden ihraç edilirken , Deniz Baykal dönemine damga vuran siyasiler de bir bir ihraç ediliyorlar.

CHP yüksek disiplin kurulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda CHP eski Milletvekili ve partinin üyesi olan Mehmet Sevigen, alınan karar doğrultusunda partiden ihraç edildi.

KILIÇDAROĞLU MUHALİFİYDİ

Mehmet Sevigen parti içerisinde, CHP Genel Merkez yöneticileri ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren bir isimdi.

Geçtiğimiz haftalarda AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesine bir röportaj veren Mehmet Sevigen bu röportajda "Disipline verilerek ihraç edilmeli. Açıkça FETÖ ve PKK’ya göz kırpıyor. Kılıçdaroğlu, CHP’nin önündeki en büyük engeldir. Kafasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı düşüncesi yok, koltuğunu korumaya çalışıyor. Kemal Bey’in kafası çok bulanık ve Atatürk Cumhuriyetinden öç almayı hedefliyor. Bu kadar yenilgiye rağmen Atatürk’ten fazla genel başkanlık yaptı” diye açıklamalarında bulunmuştu..

Öte yandan Mehmet Sevigen geçtiğimiz günlerde Helalleşme çıkışı yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstermiş ve bu açıklamanın parti tüzüğüne aykırı olduğunu da ileri sürmüştü.

Mehmet Sevigen'in İhraç kararına karşı yargı yoluna gidip gitmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Mehmet Sevigen CHP içerisinde Deniz Baykal'ın Genel başkanlığında önde gelen isimlerden biriydi..