Para Uzmanı İslam Memiş’ten yüksekten dolar ve altın alanlara önemli tavsiye

Aralık ayının ortasında çok sayıda kişi yüksekten altın ve dolar almıştı. Hızla düşüşe geçen dolar ve altın yatırımcısına zarar ettirdi. İslam Memiş önemli tavsiyelerde bulundu.

Para Uzmanı İslam Memiş’ten yüksekten dolar ve altın alanlara önemli tavsiye
Yayınlanma Tarihi : 26 Aralık 2021 16:37

Yaklaşık 1 aydır Türkiye'de dolar ve euro yükselirken altın piyasaları ise hiç olmadığı kadar hareketlenmişti. Bu dönemde çok sayıda yatırımcı ise panik yaparak elinde ne var ne yok altın veya dolara yatırmıştı.

Ekonomistlerin büyük bir bölümü doların daha da artacağını öne sürmüş ve muhalefet ise erken seçim çağrıları yapmaya başlamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığında ise görev değişimi gerçekleşmişti. Sonrasında ise Türkiye yeni bir ekonomi modelini hayata geçirdi.

Para uzmanı İslam Memiş dolar ve altın alanların zarar edeceğini belirtmişti. Bu uyarısının ardından 1 gün geçmeden dolar ve altın hızlı bir şekilde düşüşe geçti. Her dediği çıkan İslam Memiş'in şimdilerde neler söyleyeceği ise merak ediliyor. İslam Memiş yüksekten dolar ve altın alanlara altın değerinde bazı tavsiyeler verdi.

İslam Memiş yaptığı açıklamada, "Hayat bir okuldur, hiç diploma alamazsınız. Tercihlerinizde zarar etmiş gibi görünür ancak tecrübe kazanmış olursunuz. Tecrübeye de bedavaya sahip olamazsınız. Yarın ki kazancınızı, bugünkü tecrübeye borçlu olacaksınız. Yani, kaybetmedin. Sadece kazanç merdiveninin basamağındasınız" dedi.

Yüksek rakamlardan yatırım yapanların üzülmemesi gerektiğini ifade eden Memiş, "Yüksek veya düşük, sonuçta aldın ve senin. Sen kazandın. Sen emek verdin. Sen karar verdin. Sen karar vereceksin. Durduğu yerde duruyor ve halâ senin. Bu, büyük bir nimet ve özgürlük. Başardın, sen kazandın. Çalmadın. Bu onur ve gurur sana yeter" dedi.

Kaynak: Timeturk.com