Maaşlar artıyor. Ek zam müjdesi geldi

Milyonların merakla beklediği memur maaşlarına ek zam talebiyle ilgili beklenen açıklama geldi.

Maaşlar artıyor. Ek zam müjdesi geldi
Yayınlanma Tarihi : 22 Aralık 2021 19:04

Asgari ücrete yapılan rekor zammın ardından memur ve emekliler kendilerine yapılacak zammı merak ediyor. Memur maaşlarına yapılacak zam 2022 için belirleyici olacak. Asgari ücretteki yüzde 50 zam oranı çalışanlarda bir rahatlama sağlamıştı.

Emekliler ve memurların da yüksek zam beklentisi bulunuyor. Uzun süren görüşmelerden nihayet sonuçlar gelmeye başladı. Yüzleri güldürecek gelişmeyi ise bu konudaki en yetkili isimlerden biri olan Memur-Sen başkanı yaptı.

Milyonları heyecanlandıran açıklamanın detaylarındaki 'ek zam' vurgusu dikkat çekerken kararın ise önümüzdeki bir kaç gün içerisinde resmen ilan edilmesi bekleniyor. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı öne sürülüyor. Asgari ücret zammını da Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı.

Sabah'ın aktardığına göre: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur Sen Başkanı Ali Yalçın ve Türkiye Kamu Sen Başkanı Önder Kahveci'yi kabul etti. Teşekkür ziyaretinde memura ek zam, 3600 ek gösterge ve refah payı ele alındı.

Kritik görüşme sonrası Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Memur-Sen Genel Yönetim Kurulumuzla birlikte Sn. Cumhurbaşkanımıza ziyaret gerçekleştirdik.

Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardık." dedi.