İslam Memiş: Çok güzel fırsatlar olabilir diyerek tüyo verdi

İslam Memiş yatırımcılara resesyon uyarısında bulunarak, "Elinde dolar bulunan yatırımcı altının ve gümüşün ons fiyatında yaşanan bu sert düşüşle birlikte çok güzel fırsatlar yakalamış durumda" açıklamasında bulundu

İslam Memiş: Çok güzel fırsatlar olabilir diyerek tüyo verdi
Yayınlanma Tarihi : 08 Temmuz 2022 19:46

Ekonomideki hareketlilik sürüyor. Dolar ve Euro, TL karşısında hızla değer kazanırken yatırımcı ise hangi alana yöneleceğini şaşırmış durumda.

Yaptığı yorum ve değerlendirmelerle dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altındaki dalgalanmaları değerlendirdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş Ons altındaki büyük düşüşe rağmen gram altının TL karşısında halen kazandırmaya devam etmesinin nedenini de kendine has uslubuyla açıkladı.

Duvar'da yer alan habere göre; İslam Memiş'in açıklamaları şöyle oldu

Memiş, YouTube kanalında yayınladığı videoda, "Altının ons fiyatı 1738 dolar seviyesinde gümüşün ons fiyat ise 19,13 dolar seviyesinde. Dolar tarafından yaşanan agresif yükselişler altın, gümüş gibi değerli madenlerin sert bir şekilde değer kaybetmesine neden oldu" dedi.

"1720 aşağıda destek seviyesi, 1770 ise yukarıda direnç seviyesi" diyen Memiş şöyle devam etti:

"Bu kadar jeopolitik risklere, bu kadar görev değişikliklerine ve istifalara rağmen ons altının manipülatif fiyatlandığını finansal okur yazarlığı olan herkes çok iyi şekilde biliyor. Altın ve gümüş fiyatları şu anda gerçek değerinde değil.

Altının ons fiyatının gerçek değeri şu anda 2200 dolar. Ancak dolar piyasaya savaş açıp değer kazandığı için, FED faiz artırımlarına devam ettiği için baskıladığı operasyon yaptığı için böyle.

Elinde dolar bulunan yatırımcı altının ve gümüşün ons fiyatında yaşanan bu sert düşüşle birlikte çok güzel fırsatlar yakalamış durumda. Bu fırsatlar her zaman gelmeyebilir."

Memiş, resesyon uyarısı yaparak şunları söyledi: "Şu anda ons altında ons gümüşte yaşanan sert düşüşler aslında resesyon sürecinin başladığını resmen ilan edilmesidir. Enflasyonla mücadele edemeyen hükümetler merkez bankaları piyasaları manipüle ederek bu süreci devam ettiriyorlar.

Siz siz olun gaza gelip elinizdeki varlıkları satmayın. Bu sert düşüşlerinden faydalanın. Eylül ayı geldiği zaman neyin ne olduğunu, gerçek fiyatların ne olduğunu hep beraber göreceğiz."