İddia: Asgari ücrette masadaki alt sınır açıklandı!

Milyonlarca çalışan ne kadar asgari ücret zammı alacak yakından takip ediyor. Kulislerde 7,500-8,000 TL bandında bir pazarlık yürütüleceği belirtilse de ortaya atılan son rakam milyonlarca çalışanı sevindirecek türden oldu.

İddia: Asgari ücrette masadaki alt sınır açıklandı!
Yayınlanma Tarihi : 30 Kasım 2022 16:22

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in davetiyle yarın bir araya gelecek.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; yılın ilk buluşmasında işçi ve işveren temsilcileri birbirlerinin nabzını yoklayacak. Aralık ayının başından itibaren de resmi komisyon toplantıları başlayacak.

İlk bilgiler, pazarlığın 7.500-8.000 TL bandında yürüyeceğini gösteriyor.

Komisyonda işçiyi temsil edecek olan Türk-İş, perşembe günü saat 14.00'daki buluşmadan hemen önce yönetim kurulunu toplayıp izlenecek yolu belirleyecek. Türk-İş'in yarınki toplantıda da resmi komisyon toplantılarında da son ana kadar hiçbir şekilde rakam telaffuz etmeme yönünde ilke kararı aldığı öğrenildi.

Bununla birlikte Türk-İş cephesinde 8 bin liranın üzerindeki bir rakam için güç toplanıyor. bir sendika başkanı, “Aylardır öyle rakamlar uçuşuyor ki, işçi 8 bin lirayı aldı cebine koydu. Şimdi bunun üzerine ne alınabilir diye bekliyor” dedi.

İşveren cephesinde de somut rakam dile getirilmemekle birlikte ‘enflasyon+10 puan' gibi bir orana sıcak bakılıyor. (

CHP 10 BİN TL ÖNERDİ!

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi'de asgari ücret teklifini açıklamıştı. CHP bugünkü şartlarda asgari ücretin en az 10 bin TL olması gerektiğini ifade etmişti.

Asgari ücrette ilk rakamın Aralık sonu veya Ocak başında duyurulması bekleniyor.