Emeklilere ödenecek zamla ilgili Erdoğan talimatı verdi! Detaylar belli oldu

2022 yılında emeklilere ödenecek zamlarla ilgili talimat Erdoğan'dan gitti. Zam şekillenmeye başladı.

Emeklilere ödenecek zamla ilgili Erdoğan talimatı verdi! Detaylar belli oldu
Yayınlanma Tarihi : 18 Aralık 2021 22:31

2022 yılında emeklilere ödenecek maaş zammıyla ilgili detaylar basında yer almaya başladı. Emekliler hayat pahalılığından şikayetçilerdi. Özellikle artan gıda fiyatları çok sayıda emeklinin alım gücünü düşürmüştü.

Fiyat artışındaki dengesizlik nedeniyle enflasyonla mücadeleye öncelik verilmeye başlandı. Bu kapsamda hükümet ilk olarak asgari ücretli çalışanlara yüzde 50 oranında bir zam yaptı.

Emekli maaşlarında da iyileştirmeye gidecek olan hükümet bu kapsamdaki düzenlemeleri hayata geçirmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taleplere kulak vererek emekliler için flaş bir talimat verdiği ortaya çıktı. Verilen talimat doğrultusunda emeklilerin alacağı zamda belli olacak.

Sabah'ta yer alan habere göre, Başkan Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda asgari ücretten sonra emekli maaşları içinde "fevkalade" bir artış yapılması planlanıyor. Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de emeklilerle ilgili çalışma yapıldığını açıklamıştı.

SEYYANEN ZAM

Üzerinde çalışılan iki ayrı formül bulunuyor. Emekli maaşlarına yıllık bazda asgari ücret ya da yüzde 40'lar düzeyinde bir zam yapılması gündemde.

SGK ve özellikle de Bağ-Kur emeklileri arasında asgari ücretin yarısından az maaş alan bir grup bulunuyor.

Üzerinde durulan ilk formül düşük maaş alan emeklilere seyyanen yapılacak zam ile maaşın belli düzeye çekilmesi yönünde. Bunun üzerine ayrıca bir zam gündeme gelebilecek.

ENFLASYON+YÜZDE 25

Üzerinde durulan ikinci formül ise emeklilere asgari ücret kadar ya da buna yakın bir zam verilmesi. Bu konudaki alt rakam ise SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık yüzde 40'lar civarında zam olması.

Şu anda üzerinde durulan hesaplamalar SGK ve Bağ-Kur emeklisine enflasyon+yüzde 25 zam şekilde yapılıyor. Bu da yüzde 40'lar civarında artış anlamına geliyor.