Emeklilere bir müjde de o bankadan geldi: 1000 TL ödeme yapılacak!

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne ilişkin yeni bir kampanya düzenlediğini açıklayan özel banka Garanti BBVA, 1000 TL ödeme yapacağını duyurdu.

Emeklilere bir müjde de o bankadan geldi: 1000 TL ödeme yapılacak!
Yayınlanma Tarihi : 02 Nisan 2023 03:16

GARANTİ BBVA tarafından yapılan duyuruda 1000 TL devlet katkısından yararlanma koşulları açıklandı ve şu bilgiler verildi.

Otomatik Katılım Sistemi’nde, ilk 2 ay başlangıç dönemidir. Başlangıç döneminde katkı payının tamamını alacak şekilde sistemden ayrılmak mümkündür. Başlangıç döneminde sistemden ayrılmayarak geleceğiniz için birikim yapmaya devam ederseniz, sistem sizi bir kez daha ödüllendiririr ve hak ediş şartlarına tabi olarak bir defaya mahsus 1000 TL başlangıç devlet katkısı avantajından da yararlanırsınız.

Otomatik Katılım Sistemi kimleri kapsıyor GARANTİ BBVA yaptığı açıklamayla duyurdu.

45 yaşın altındaki kamu ve özel sektör çalışanları işverenleri tarafından sisteme dahil edilir. 45 yaş ve üstündeki çalışanlar işverenlerinden talep etmeleri halinde sisteme dahil edilebilirler. Yabancı uyruklu çalışanlar ise uygulamaya dahil edilmez.

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİLER

Bireysel emeklilik, bireylerin kazançlarından katkıda bulundukları ve emekli olduktan sonra kendilerine bireysel emeklilik ödeyecekleri bir plandır. Devlet emekliliğine bir alternatiftir. Genellikle bireyler, sigorta şirketleri tarafından yürütülen tasarruf planlarına veya yatırım fonlarına fon yatırır.

DEVLET KATKISIYLA İLGİLİ BİLGİLER

Öte yandan GARANTİ BBVA sitesinde yer alan bilgilerde devlet katkısına ilişkin detaylarda paylaşıldı.

    • Her 100 TL’ye 30 TL devletten!

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısı uygulaması sayesinde, sisteme yatıracağınız her katkı payının %30'u kadar ek bir tutar, sözleşmenize bağlı devlet katkısı hesabınızda biriktirilir. Örneğin, siz her ay 300 TL’lik bir ödeme gerçekleştiriyorsanız, devlet de bunun üzerine 90 TL katkı sağlar ve birikim hesabınıza 390 TL olarak yansır.

• Üstelik, 2023 yılı içinde maksimum 36.028,80 TL’ye kadar devlet katkısı alma imkanınız bulunmaktadır. 2023 yılı boyunca katkı payı ya da ek katkı payı ödemelerinizin toplamının 120.096,00 TL olması halinde, devlet katkısı hesabınızda ekstra 36.028,80 TL birikecektir.

GARANTİ BBVA BES KAMPANYASI MART 2023


Düzenlemiş olduğu BES kampanyası kapsamında bankadan ilk kez BES hesabı açacak olan tüketicilere hizmet verileceğini belirten Garanti BBVA, kampanyasına ilişkin detayları paylaştı. Buna göre 31 Mart 2023 tarihine kadar en az bin TL ödemeli BES sözleşmesi başlatanlara bin TL’lik katkı sunacağını belirten Garanti BBVA, ilgili sözleşmelerin 18 yaş altı çocuklar için de düzenlenebileceğini bildirdi.