Cem Küçük Teyit Ettiği 'Emekli Zammını' açıkladı

Cem Küçük emekli maaşlarına yapılacak zam oranıyla ilgili Habertürk ekranında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cem Küçük Teyit Ettiği 'Emekli Zammını' açıkladı
Yayınlanma Tarihi : 25 Aralık 2021 19:01

Emekli maaşlarına yapılacak zam büyük oranda merak ediliyor. İktidar bu konuda asgari ücrete yaptığı zamma eş değer bir çalışma içerisinde. İktidar medyasında da maaşlarla ilgili düzenlemeler müjde şeklinde duyuruluyor.

Bugün Numan Kurtulmuş tarafından da emekli ve memur maaşlarına yüksek oranda zam yapılacağına yönelik açıklamalar yapılmıştı.

CEM KÜÇÜK'TEN 2.AÇIKLAMA

Daha önce asgari ücreti bilmesiyle dikkat çeken Türkiye gazetesi yazarı ve TGRT haber sunucusu Cem Küçük konuk olduğu bir programda emekli maaşlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Odatv'nin aktardığına göre: Asgari ücrete 2022 yılında yapılacak zammın belli olmasının ardından gözler emekliye yapılacak zamma çevrildi. Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük katıldığı bir canlı yayında emeklilere yüzde 30 ile 40 arasında zam yapılacağını iddia etti.


Habertürk TV ekranlarında Enine Boyuna programında konuşan Küçük, “Emekliye çok iyi zam gelecek. AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu geçtiğimiz gün benim konuğumdu, asgari ücret gibi enflasyon farkları içinde en az yüzde 30-40 zam gelecek. Maaşlar düzeltilecek” dedi.

TEKLİFİ KABUL ETMEDİLER

Öte yandan CHP tarafından en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi teklif edilmişti. Bu teklif TBMM'de AK PARTİLİ vekiller tarafından kabul edilmemişti.