Cem Küçük canlı yayında ağzından kaçırdı. Maaşlara ne kadar zam geliyor beli oldu

Daha önceki zam dönemlerinde de emekli ve asgari ücretli maaş zamlarına ilişkin kulis bilgilerini açıklayan Cem Küçük, Temmuz zammına ilişkin kendisine sızdırılan rakamları da paylaştı. Milyonlarca memur ve emekli yapılacak zammı merak ediyor

Cem Küçük canlı yayında ağzından kaçırdı. Maaşlara ne kadar zam geliyor beli oldu
Yayınlanma Tarihi : 26 Mayıs 2024 17:15

16 milyon emekli Temmuz'da yapılacak zamma kilitlenmişken hükümet kanadından zamdan çok emekliye yapılacak yardımlar konusunda açıklamalar geliyor. Çok sayıda ünlü isim ise yapılacak zamlarla ilgili aldıkları duyumları paylaşıyor.

İktidara yakınlığıyla bilinen gazetecilerden biri olan Cem Küçük'ün zamlara ilişkin açıklamaları kısa sürede gündem oldu.

Yeniçağ'da yer alan haberde; TGRT Haber sunucusu ve Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük'ün Temmuz zamlarıyla ilgili yaptığı açıklamalara yer verildi

galatasaray-cem-kucukten-sikayetci-oldu-1649145568043-cem-kucuk-w-2-fz-cove-vzgy-cover-1024x576.jpg

MEMMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Umutların tükendiği bir anda gazeteci Cem Küçük'ün katıldığı youtube kanalında milyonlarca emekli ve memur için umut verici açıklamalarda bulundu. Cem Küçük Temmuz ayında enflasyon farkı artı toplu sözleşmesi ile kazanılan oranla birlikte en düşük memur aylığının 42-43 milyona çıkacağını belirten Cem Küçük, bunun en düşük emekli aylığı olan 10 bin lira ile geçinmek zorunda olan emekliler ile uçurum yaratacağının altını çizdi. Cem Küçük, emeklilere yapılacak zammı bu uçurumu ortadan kaldıracak bir oranda olması gerektiğini vurguladı. Cem Küçük emekliler için yüzde 20'nin üzerinde bir zam olabileceğini işaret etti.