Çamaşır yıkarken her yıkamada makinenize 1 kaşık ekleyin, faturanız en az 50 lira düşüyor

Çamaşır makinesinde kıyafet yıkarken bilmeniz gereken tasarruf tüyosu. Elektrik faturalarına peş peşe gelen zamlar artık belinizi bu tasarruf yöntemi sayesinde bükmeyecek ve paranız cebinizde kalacak.

Çamaşır yıkarken her yıkamada makinenize 1 kaşık ekleyin, faturanız en az 50 lira düşüyor
Yayınlanma Tarihi : 22 Mart 2023 17:37

Elektrik faturalarındaki yükselişi azaltmanızı sağlayacak bazı tasarruf yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemler sayesinde faturanızda bir düşüş elde edebilirsiniz.

Çamaşır yıkamak haftalık veya günlük hayatımızın bir parçası olduğu için bunu her zaman fark etmiyoruz, ancak siz farkına varmıyor olsanız da çamaşır yıkamanın maliyeti oldukça yüksektir.

Aylık olarak biraz tasarruf etmek istiyorsanız, yıkamayı nasıl daha ucuz hale getirebileceğinizle ilgili bazı pratik bilgileri sizler için derledik. Bu bilgiler gerçekten tasarruf konusunda size yardımcı olabilir.

Her şeye zam gelmesiyle birlikte elektrik faturaları da yüklü bir şekilde gelmeye başladı. Elektrik faturalarının az gelmesi için kullanılan ev eşyaları da azalmaya başladı.

İnsanlar çamaşır ve bulaşık yıkarken kullanacakları makineleri çalıştırmadan önce bir daha düşünmeye başladılar.

clothing-3135444-960-720.jpg

Haberciniz’in haberine göre çamaşır makinesinin içine 1 yemek kaşığı karbonat eklemek elektrik faturanızı 50 ila 100 lira arasında düşürüyor.

Elektrik faturasını daha az getiren diğer yöntemler peki nelerdir?

Sözcü'de yayınlanan bir haberde; Çamaşır makinesi kullanırken tasarruf sağlayan yöntemler paylaşıldı. İşte o yöntemler

*Yağ lekeli çamaşırlar hariç her zaman düşük sıcaklık ayarlarını kullanın. Soğuk su ile iyi sonuç veren deterjanı deneye, yanıla bulun. Durulamayı soğuk suyla yaptırmak çamaşırın temizliğini etkilemez.


*Evdeki su ısıtıcı termostatınızı her zaman oda sıcaklığında kullanın. Ilık ya da soğuk yıkama döngüleri ile enerjiden tasarruf edin.


*Mümkün olduğunda çamaşır makinesini tam kapasite çalıştırın. Makinenizin yük kapasitesini kontrol edin ve aşmamaya özen gösterin.

camasir-yikarken-yapilan-7-hata-710-tajg.jpg

*Eğer az kirli çamaşırları birlikte yıkayacaksınız makinenizde mevcutsa köpük tasarrufu özelliğini kullanın.


*Kurutma makinesi için benzer giysileri birlikte koyun. Hafif sentetikler, elyaf giysiler daha çabuk kuruyacakken bir jean pantolon daha uzun sürebilir. Çabuk kuruyanı yıpratmayın.


*Her çamaşırınıza sonrasında ütüde enerji kaybı yaşamamak için nemli iken giysilerinizi kurutma makinesinden çıkarın.


*Kurutma makinesinde kısmen kurumuş bir çamaşırın içine ıslak ürün katmayın.


*Kurutma makinesini boşalttıktan hemen sonra eğer varsa ikinci ürün grubunu hemen koyun. İlk kurutmanın ısısı hala makinenin içinde olacaktır.


*Her kullanımdan sonra kurutma filtresini temizleyin.


*Kurutma makinesini de çamaşır makinesi gibi tam olarak doldurun. Ama kapasitenin üstüne kesinlikle çıkmayın çünkü giysilerin etrafında bir hava enerjisinin oluşmasına izin verecek kadar da boşluk kalmalı.


*Sık sık kurutma makinenizi kontrol ettirin.


*İyi havalarda, dışarıda elbise asılı ve kurutma yapmak için tamamen ücretsiz güneş enerjisi kullanmayı düşünün.

Öğrendiğiniz bu yöntemleri uygulamanız durumunda elektrik faturanız daha az gelecek. Tasarruf yapmış olacaksınız. Daha az su tüketmiş daha az enerji tüketmiş olacaksınız.

Bir çok temizlik uzmanı tarafından da bilinen bu öneriler hem masrafsız hem de zararsız uygulamalardır.

Çamaşır makinelerinizin ömrünü uzatmak için bu yöntemleri uygulayın ve arkadaşlarınızın da uygulaması için onlara mutlaka önerin.

Kaynaklar: Aydınlık : Haberciniz - Sözcü