2022 Yılında emeklilere yapılacak zamla ilgili ayrıntılar belli oldu

Emekliler 2022 yılında yapılacak zam oranını merakla beklerken ayrıntılar Hürriyet gazetesi ulaştı.

2022 Yılında emeklilere yapılacak zamla ilgili ayrıntılar belli oldu
Yayınlanma Tarihi : 18 Aralık 2021 22:16

Türkiye'de artan hayat pahalılığı sürerken asgari ücret zammından sonra gözler emekli maaşlarına çevrildi. Emekli maaşları için iktidarın yapacağı zam oranları şekillenmeye başladı.

İktidarın emekli maaşlarına yüksek bir zam yapmak istediği sürekli olarak iktidar medyasında konuşuluyor.

Muhalefetin eleştirileri artarken bunu göze almak istemeyen iktidar artan hayat pahalılığı ile maaşları denkleştirmek için tarihi bir zam yapacak görünüyor.

Asgari ücrete yapılan yüzde 50 oranındaki zamda bunun en iyi işaretlerinden biri.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre AK Parti milletvekillerinin, "Bizim seçmen kitlemizin büyük bölümünü emekliler oluşturuyor. Asgari ücretin artışı ile birlikte emeklilerde de büyük beklenti oluştu. Emekli maaşlarına asgari ücretteki artışın altında bir artış olmamalı" dedikleri öğrenildi.

İlgili bakanların ise bu konu üzerindeki çalışmaların son aşamaya geldiği, iki seçenek üzerinde durulduğu bilgisini paylaştıkları öğrenildi.

Verilen bilgiye göre, seyyanen zam veya asgari ücrete yapılan zam kadar artış olması üzerinde duruluyor. Bu durumda, SGK ve Bağ-kur emeklilerinin temmuz ayında aldıkları artışla birlikte yıllık zamlarının yüzde 35-40'ı bulacağı öne sürülüyor. İlgili bakanların, milletvekillerine "Ciddi bir artış öngörülüyor. Zamana yayarak hepsini halledeceğiz" dediği öğrenildi.

Milletvekillerine bakanların bir rakam zikretmediği ancak özellikle düşük emekli maaşlarına yönelik bir adım atılacağı bilgisinin paylaşıldığı belirtildi. Emeklilerle ilgili dernek ve STK'lar da asgari ücrette yapılacak artışın emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini dile getiriyor.