2022 yılı için emeklilere yapılacak zam oranını bakan Bilgin açıkladı

2022 yılında emeklilere ödenecek maaş zam oranıyla ilgili TGRT haber flaş bir haber geçerek Bakan Bilgin'in açıkladığı zam oranını duyurdu.

2022 yılı için emeklilere yapılacak zam oranını bakan Bilgin açıkladı
Yayınlanma Tarihi : 17 Aralık 2021 17:32

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı merak ediliyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 50'ye yakın zam oranının ardından emekli maaşlarına da yüklü bir zam yapılması bekleniyor.

Enflasyon canavarı yeniden hortlarken dolar ve euro kuru ise Türk lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

Hayat pahalılığı her alanda artarken vatandaş maaşlarına iyileştirme bekliyor. İktidar vatandaşın taleplerine kulak vererek asgari ücreti 4250 TL rakamına çıkardı.

Sırada emekli maaşlarına yapılacak düzenleme var. TGRT haber'den Cem Küçük asgari ücreti doğru bilmişti. Şimdi ise emekli maaşlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

"Günaydın Türkiye" programının sunucusu ve Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile gerçekleştirdiği görüşmede Bilgin’e “Emeklilere yüzde 30-40 oranında zam olur mu?” şeklinde yönelttiği soruya Bilgin'in "Sözleşmemizde enflasyon farkı verilir diye yazılmıştı.

Bunu dikkate alan fakat bugünkü ekonomik durumu gözeten bir orandan değerlendirilecektir denile bilir” ifadeleri ile cevap verdiğini aktardı.

"EN AZ YÜZDE 30 ZAM"
Bilgin'in “Yüzde 30-40 olur mu? En düşük emekli aylığında daha yüksek diğerlerinde daha dengeli olmak üzere farklılık gösterebilir” ifadelerini de kullandığını belirten ve açıklamalarını değerlendiren Cem Küçük, “ Sayın bakanımızla konuşmamızdan anladığım kadarıyla, enflasyon farkları dâhil olmak üzere en az yüzde 30 zam gelecek” dedi.

Şimdi gözler emekli maaşlarıyla ilgili yapılacak zam oranında.. Ocak öncesinde zammın açıklanması bekleniyor.