İslam Memiş gram altın için uyardı! Son tarihi verdi

Gram ve ons altın uzmanı İslam Memiş, kırdığı rekorların ardından her gün yeni tahmin ve yorumlar yapılan gram altın için yeni açıklamalarda bulundu. Memiş herkesi 1700 TL'lik tahminiyle çok şaşırttı.

İslam Memiş gram altın için uyardı! Son tarihi verdi
Yayınlanma Tarihi : 08 Nisan 2023 16:18

Altın piyasaları ne olacak çok merak ediliyor. Altın piyasaları konusunda uzman isimlerden biri olan İslam Memiş açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

İslam Memiş, altın piyasalarıyla ilgili yine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Uzun bir süredir medyanın ve ekonomi dünyasının yakından takip ettiği İslam Memiş zaman zaman youtube kanalında da yayınlar yapıyor.

Youtube kanalında yeni değerlendirmeleriyle dikkat çeken İslam Memiş, altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bilgiler verdi.

İSLAM MEMİŞ'İN YENİ ALTIN TAHMİNİ HERKESİ ÇOK ŞAŞIRTACAK

Finans analisti İslam Memiş, gram altın ve ons altın için tahminlerini katıldığı bir Youtube yayınında açıkladı. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, gram altında 1700 TL'lik bir zirve iddiasında bulundu, bunun için tarih verdi. İslam Memiş, gram altının son kez karlı olarak alınabileceğini söylediği dip seviye için de tarih ve rakam verdi. Memiş'in değerlendirmeleri şöyle:

islam-memis-690x450-1-690x450.jpg

"Yoğun bir haftayı geride bırakıyoruz. OPEC üyeleri ve Rusya petrol üretimini azalttı. Fiyatlarda hızlı bir yükseliş oldu. Bu agresif yükselişler, petrol ihtiyacı olan gelişmekte olan ülkeleri olumlu ya da olumsuz süreçte etkileyen faktörler. Bizim gibi dışa bağımlı bir piyasada olumsuz gelişme. Enflasyonun tekrar geri gelmesini destekleyen faktörler arasında çünkü. Bir sonraki günde Trump'ın gözaltı süreci vardı. Piyasalar biraz daha gerildi. Beklenen olmadı, tekrar duruşma sonrası normale dönen piyasa gördük. Bu haber akışları bile yetti.

Haftayı ABD verisiyle tamamladık. Altın fiyatları çok yükseldi, gümüş çok yükseldi, pariteler çok yükseldi, dolar endeksi düştü. Acaba rüzgar tersine dönecek mi? Veriden sonra beklediğimi düşüşler, dolar karşısında farklı yatırım araçlarına giriş yapacak yatırımcılara fırsat sunmuş olacak. Yoğun bir haftayı geride bıraktık. Yılın ikinci çeyreği yüksek tansiyonlu, yüksek heyecanlı bir trende girdi. Biz içeride seçimleri takip ediyoruz, dışarıda Fed'in mayıs faiz kararı var. Hem dışarı hem içeri bakacağız. Küresel piyasaları takip edeceğiz. Yılın ikinci çeyreğine başladık ve sanırım hızlı ve stresli geçecek gibi duruyor yılın ikinci çeyreği."

İslam Memiş, piyasalara dair yorumunun ardından gram altın için son kar sınırını açıkladı, tarih verdi. Memiş, gram altında beklediği yeni rekorlar için de zaman dilimini açıkladı...

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN İÇİN 'SON KAR' AÇIKLAMASI

İslam Memiş'in gram altın ve ons altın tahmin ve uyarıları dikkat çekti. Memiş, son kez kar amaçlı alınabileceğini söylediği seviyeyi tarih vererek açıklarken, gram altındaki zirve için de rakam ve tarih açıkladı. İşte o açıklama:

221020222037386264673.jpg

"Gram altını ayrı, ons altını ayrı, değer süreçlerini ayrı ayrı yorumlamak lazım. Altın haberini insanlar okurken akılları hep gram altına gidiyor. Halbuki dünya bazında altın ons bazında anlatılır ama akıllara gram altın gelir. Gram altın 1281 lira, 1295 lira seviyesi görüldü. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 15'lik getirisi var. Faiz artırım süreçleri bitiyor, jeopolitik riskler artıyor. Belirsizliklerle birlikte altın yine güvenli liman gömleğini giydi.

Dolar güçlü, ons yükseldi, haliyle gram altın yükselişi kaçınılmaz oldu. 171 lira arttı yılbaşından bu yana. Bir haftada ons nedenli bir geri çekilme öngörüyorum. Bu da yılın son alım fırsatı. Hazirandan sonra yine agresif yükselişler bizi bekliyor olacak. Ons altında 2350 doları bekliyoruz ama dolar 24-25 lira aralığından yükseğe giderse, gram altında 1600, 1700 lirayı da konuşabiliriz. Ucu açık, daha üstte rakamlar da var. Altını olanlar ve altını olmayanlar diye iki türlü yatırımcı var elimizde. Eline yeni TL geçenler, bekleyin birkaç gün içinde ons altını takip edin, alın ve bu işi unutun. 1250, 1240'a tekebül eder, hemen alıp bu işi unutmak lazım. Hazirandan sonra ucu açık bir trend var karşımızda.

Elimde altınım var, şeytan beni dürtüyor, acaba satsam mı diyenler var, böyle hayaller de var. Hayır. Daha üst rakamlar var, hiç aceleci olmamak lazım. Ben genelekçi olduğum için fiziki alım satım yapan birisiyim. Şu anda 35-40 liralık makas aralığı var. Bankacılık uygulamasından herkes makas aralığına baksın, buna bakınca da şaşırıyoruz. Böyle istiyorlar demek ki, kimse al sat yapılmasını istemiyor. Yoksa kurum ve kuruluşlar buna müdahale ederdi. Ekranlarda 1248 falan görüyorlar, keşke olsa dükkan senin. Yok öyle bir rakam. Piyasa neyse o. Ekranlardaki rakamlar gerçek rakamlar değil. Ekranlardaki rakamlar üzerinden hayatınızı devam ettirirseniz fena çarpılırsınız. Gram altını Kapalıçarşı'da 1280'e bozduruyorsunuz, ekranlardaki gibi bozdurursanız yandınız."